Internet / Trådløst netværk

Trådløst netværk

Trådløst netværk - dejligt men ikke uden problemer

Har du trådløst netværk? - og synes du, at det virker lidt ustabilt? Vær opmærksom på, at der kan være mange - konkurrerende - elektroniske signaler i luften. Her kan du læse, hvad du selv kan gøre for at undersøge det trådløse netværk.

Trådløst udstyr bruger forskellige kanaler til at sende signaler ud på. Bruger naboen eller andre i dit område udstyr, der sender på den samme kanal, som du bruger, kan du få en dårligere kvalitet af dit trådløse net.

Rent teknisk skyldes det dårlige signal interferens. Interferens er populært sagt sammenstød mellem de bølger, som signalerne kommer med, og samlet kan det svække begge signaler. Det betyder f.eks., at rækkevidden kan blive dårligere, at der opstår periodiske afbrydelser mv. Løsningen er at skifte til en bedre kanal.

Hvordan undersøger man det

Der findes et rigtigt godt - og gratis - program, der kan give et overblik over, hvilke kanaler, der bruges i dit område. Programmet hedder inSSIDer og kan findes ved simpel søgning på internettet.

Installér programmet på din pc og start det. Klik evt. på start i højre hjørne og se, hvad der sker! For at få det bedste overblik, skal du vælge fanebladet 2.4 GHz Channels. Nu skulle du få et billede som herunder - evt. kun med en farve, hvis der ikke er andet end dit eget trådløse netværk i brug.

inSSIDer kan dowdloades på denne adresse:

http://www.metageek.net/products/inssider/

Eksempel fra inSSIDer:

 

I det viste eksempel ligger de to netværk perfekt ved siden af hinanden. Havde det grønne netværk lappet over det røde, kunne det være nødvendigt at flytte kanal for ejeren af det røde signal (som hører til den husstand, der måles på). Det rødt markerede netværk ligger på kanal 7. Læg mærke til, at et netværk typisk spreder sig over 5 kanaler.

Problemet med netværk, der kolliderer med hinanden, har ikke noget at gøre med, hvilken leverandør af internet, du har. Det er helt universelt, og i mange tilfælde kan man altså selv gøre noget ved det.

Har du trådløst netværk fra Stofa, kan du ændre kanalen inde på ”mine sider”: Log dig på, vælg StofaNet abonnement og derefter Konfiguration af trådløs. Har du din egen trådløse router, må du i gang med brugervejledningen!

 
 
Husk at betale kontingent til tiden ?
Så undgår vi at sende en rykker
Du undgår at vi lukke for din antenne og internet
 
 
Kerteminde Antenneforening | CVR: 72605314 | Møllevej 26, 5300 Kerteminde  | Tlf.: 6532 3644
Fordele hos KAF Mobil:
• Ingen binding • Ring for 0 kr. mellem KAF Mobil • 4G dækning uden ekstra omkostninger • Kundeservice, der er til at få fat i  • Saml hele familien på et login • Køb ny mobil • Stream underholdning til fordelspris